Bodrum Yaza Merhaba Dedi.

Meeting Point Turkey, Bodrum’da sezonu 9 aya çıkaracak full charter uçuşlarının ilkini bugün Almanya’nın Frankfurt kentinden Bodrum’a yapılan direkt uçuş ile gerçekleştirdi. Bodrum’da daha önce benzeri görülmemiş bir turizm hamlesi gerçekleştiren şirket, 2018 yaz sezonunda Bodrum’u Almanca konuşulan pazarın gözde turizm merkezi yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin öncü destinasyon yönetim şirketi Meeting Point Turkey, Ege ve Akdeniz Bölgeleri için son yıllarda gerçekleştirdiği önemli tesis, uçuş ve pazarlama yatırımlarına bir yenisini ekledi. Son yıllardaki dinamik siyaset ve güvenlik hareketliliğine rağmen ülkeye getirdiği yabancı turist sayısı ve kazandırdığı döviz ile çok sayıda ödüle layık görülen şirket, bugün Frankfurt’tan Bodrum’a tam kapasite ile yapılan uçuş ile birlikte, büyük bir turizm hamlesine imza attı. 24 Mart tarihi itibarıyla startı verilen uçuş programıyla başta Almanya olmak üzere tüm Almanca konuşulan pazardan binlerce turistin getirilmesi, Mart/Nisan – Ekim/Kasım gibi sektör için daha sakin geçen dönemlerde bölgenin hareketlendirilmesi hedefleniyor. Sezonun ilk uçağını Muğla Milas - Bodrum Havalimanı’nda birlikte karşılayan FTI Group COO’su Roula Jouny ve FTI Group Türkiye Destinasyon Direktörü Ayhan Hicabi, basına yaptıkları açıklamada: “Bu uçak Bodrum için tarihi nitelikte bir değer taşıyor. Mart ayında tam kapasite ile Bodrum’a uçak getirmek daha önce sektörün karşılaştığı bir durum değil. Uçuşlarımız 6 ülke ve 17 yerel havalimanından yapılacak seferler ile Kasım ayına kadar yoğun bir şekilde devam edecek. Şu anda Mart ve Nisan ayları için yapılacak tüm seferlerde tam doluluk oranı yakalamış durumdayız. Kasım ayına kadar aynı doluluk oranlarının devam etmesi durumunda, Kasım’dan sonra da uçuşları sürdürme düşüncemiz var. “Bodrum’a olan inancımız her geçen gün artıyor” Almanca konuşulan pazardaki Bodrum’a olan yoğun ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Jouny ve Hicabi: “Bodrum’a güvenmekle, inanmakla ne kadar doğru bir karar verdiğimiz bugün ulaştığımız uçak doluluk oranlarıyla burada bir kez daha teyit ediliyor. Frankfurt’tan yapılan bu ilk uçuşumuz 168 yolcu ile tam kapasite olarak gerçekleşti. Bugün içinde Düsseldorf’tan yapılacak bir diğer uçuşumuz da tam doluluğa sahip olarak Bodrum’a ulaşacak” dedi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Meeting Point Turkey CEO’su Kamil Özil ise şirketin yeni uçuş programı hamlesinin bölge için bir ilk olduğunu ve sektöre önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi: “Yaz mevsiminde ülkemizin en çok tercih edilen turizm bölgelerinin başında gelen Bodrum’da ne yazık ki, bahar aylarında sektör istediği verimi alamıyor. Halbuki, turizm sektöründe bir ilerleme, büyüme yakalamak istiyorsak sadece 3-4 aydan oluşan bir sezonla bunu başarmak mümkün değil. Meeting Point Turkey olarak, ülkemize duyduğumuz güvenle yeni bir adım attık ve Avrupa’dan full charter uçuşlarla yoğun dönem öncesi ve sonrası aylarda da tatil yapılabileceğini göstermeyi hedefledik. Bugün tanıklık ettiğimiz tam doluluk oranları bu stratejimizin şu an için oldukça olumlu sonuçlandığını gösteriyor. Bu uçuş performansını sezon boyunca sürdürmeyi başardığımız takdirde, bölge alışılagelmiş 3-4 aylık turizm sezonundan neredeyse tüm yıl boyunca tercih edilen bir tatil destinasyonu konumuna gelecek” TAV Milas Bodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu: “TAV Havalimanları’nın Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Milas–Bodrum Havalimanı işletmesini devralmasıyla birlikte Bodrum’da uçuş ağının genişlemesi ve uçuşların tüm yıla yayılması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bodrum’da özellikle yurt dışı direkt uçuşların artırılması için yerel yönetim ve STK’larla işbirliği içinde tanıtım çalışmaları sürdürüyoruz. Meeting Point Turkey tarafından Almanya’nın farklı şehirlerinden Bodrum’a düzenlenecek uçuşların turizm sezonunu dokuz aya kadar uzatacak olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bodrum’un hak ettiği yere ulaşması için aralıksız çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. Meeting Point Turkey Meeting Point Turkey; hizmet verdiği çok sayıda turizm operatörü, yatak bankası ve online seyahat acentesi ile Türkiye'nin lider destinasyon yönetim şirketidir. Meeting Point Turkey, FTI Group bünyesinde 2009 yılında Almanya'da kurulan destinasyon yönetim şirketi Meeting Point International'ın bir iştirakidir. TAV Havalimanları hakkında Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2017’de iştirakleriyle birlikte 836 bin uçak seferine ve 115 milyon yolcuya hizmet sundu.